CHOCOLADE LETTER Actie

Helaas is de laatste ronde voor deze overheerlijke chocolade letters editie 2023 voorbij.

Heeft u wat besteld? Aller eerst dank u wel voor uw steun en eet smakelijk. U kunt de letter(s) vanaf week 47 verwachten.

Mocht u deze kans op een overheerlijke letter van Bakkerij Voordijk hebben gemist? Houd dan vanaf september 2024 onze site weer in de gaten.


Slotfilm Roparun 2023

Hier is hij dan, de slotfilm Roparun 2023. Nog even heerlijk nagenieten van een paar mooie beelden!

 

 

 


Nog 2 weken

 

Er werd een mooie zonnige dag voorspeld voor zaterdag 13 mei, dus werden de benen van de lopers en de fietsers nog even getest.

De trainer stuurde de lopers, fietser en overige teamleden weer langs de mooiste plekjes in de Hoeksche Waard.

Een geslaagde loop met een fit team. 

Nog 2 weken tot de Roparun 2023


Après ski party - 11 maart '23

Met de speciaal hiervoor aangeklede locatie De Koningshoeve tot sneeuwmachines en feest DJ René toe kon het ook niet anders. Voor een avond waren weer even terug in die heerlijke sfeer!

 

Vanuit de sneeuw zo naar een après ski party in de Hoeksche Waard. Sommige hadden hun skipak of lederhosen zelfs nog gewoon aan!

 

Geniet na van de avond met de foto´s en video´s. 

 

Iedereen bedankt voor de fantastische avond en tot de volgende keer!


Laatste bijeenkomst voor de start

Afgelopen zaterdag was de laatste bijeenkomst georganiseerd door de Roparun.

Het laatste nieuws over routes, teams en veiligheid werd hier gedeeld.

Uiteraard waren onze voorzitter en teamcaptain hierbij.

 

Op naar een geslaagde Roparun over al weer 20 dagen!


Op naar de Roparun

Met nog 55 dagen te gaan tot de start, stond de eerste gezamenlijke training op het programma ter voorbereiding op de @roparun

Door weer en wind gaan ervoor met zijn allen! Gelukkig viel het weer reuze mee en hebben we een goede en geslaagde eerste training gehad. Op naar de volgende 13 mei.


Team Bijeenkomst Roparun

7 Januari '23 was de eerste teambijeenkomst van de Roparun. Bij een teambijeenkomst worden alle ins en outs voor de komende Roparun besproken. Deze keer werden, vanwege het ontbreken van een eindfeest, ook de teams met de hoogte opbrengst bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

 

Dit jaar stond het team Stichting Hoekschewaard Runners wederom op het podium. De opbrengst van: €98.327,- leverde een mooie eerste plaats op.

 

De totaalopbrengst van de deelnemende teams aan de Roparun 2022 was € 3.402.466,-.


Opbrengst kerstkaarten actie bekend!

Ook in dit jaar hebben ongeveer 265 vrijwilligers van Roparunteam De Hoeksche Waardrunners in samenwerking met Dreamteam Strien weer vele tienduizenden brieven en kerstkaarten bezorgd. Met als bijzonderheid dat er dit jaar ook bijbehorende kerstkaarten te bestellen waren die ontworpen zijn door Jolein Smit (Joleinsart.nl).

 

De actie heeft in totaal is er maar liefst €34.000,- opgebracht.

 

Door weer, wind, regen en ijzel is door een heel team van vrijwilligers weer de kerstpost bezorgd in de Hoekse Waard. Dit wilde we niet onopgemerkt voorbij laten gaan en door een gulle sponsering van De meiden Chocola & Snoep hoefde dat ook niet.


Chocoladeletters 2022

Ook dit jaar weer een groot succes: de HWRunners chocoladeletter actie.

Met een verkoop van circa 11500 chocoladeletters zijn wij meer dan tevreden. Maar wie lust er nu niet een overheerlijke chocoladeletters van Bakkerij Voordijk.

 

Natuurlijk bedanken wij iedere afnemer en vrijwilliger bij deze actie!


Back to the 80's & 90's - 18 november '22

Hier zijn ze dan, de foto's en video beelden van een zeer geslaagd feest: Back to the 80's & 90's!

Iedereen bedankt voor het meenemen van een heerlijke sfeer. 

En natuurlijk niet te vergeten de band Deadline en DJ Ricky Molly. Als ook de nieuwe feest locatie De Koningshoeve.

 

Tot de volgende keer!

 

 


Eindopbrengst Roparun bekend!

De Roparun 2022 heeft een bedrag opgebracht van €3.402.466 euro. De eindopbrengst werd vandaag eerder gedeeld met alle deelnemende teams en vrijwilligers. De Roparun kende deze editie wederom een aangepaste vorm en vond volledig plaats in Nederland. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Stichting Roparun is blij verrast met de opbrengst. Voorzitter Michael Arbman: “We zijn enorm trots op de duizenden deelnemers die het hele jaar keihard in de weer zijn om acties te organiseren.

Tijdens deze Roparun hebben 220 teams weer de ouderwetse 550 kilometer afgelegd. Waar de teams normaliter vanuit Frankrijk of Duitsland starten, deden ze dat deze keer vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Vanuit Twente hebben zij via een noordelijke route langs steden als Sleen, Dalen, Coevorden en Almelo of een zuidelijke route langs Arnhem, Eindhoven, Breda en Roosendaal de kilometers afgelegd naar de Rotterdamse Coolsingel. In 2023 vindt Roparun plaats op 27, 28 en 29 mei.


Slotclip Roparun 2022

 

Daar is hij dan; de slotclip van Roparun editie 2022.

Met de uiteenlopende verhalen en weersberichten is ook deze weer een om niet te vergeten!.

Nog even nagenieten en op naar de volgende.


Sponsors bedankt!

Roparun 2022 door Hoeksche Waardrunners.

Ons team vertrok vrijdag 3 juni naar Twente om de andere dag vanaf de luchtmachtbasis de Roparun binnen Nederland af te leggen. We kozen de zuidelijke route over 530 km naar Rotterdam en door de Hoeksche Waard.

Op zaterdag 4 juni om 14 uur vertrokken we met warm zomerweer door Twente, Achterhoek, Noord Limburg en Brabant. Een nieuwe en vaak fraaie route met veel aandacht in een groot aantal dorpen. Helaas veranderde op zondag het weer en gingen we een periode van circa 8 of 9 uur door met constant fikse regen.
Betekende dat iedereen doorweekt was en ook de laatste dag bleef het niet droog, alleen waren het buien en ook wat zon. Uiteraard in de Hoeksche Waard weer veel belangstelling; maar helaas was de finish op de Coolsingel weer een nat en kil gebeuren. Wel kwamen alle teamleden ongeschonden weer aan; alleen moesten we een volgbus met pech achterlaten.

Na afloop kunnen we met de nodige voldoening en trots een topbedrag van ruim € 98.500 overmaken. Daarmee komt het teamtotaal in 25 jaar op ruim 2 miljoen euro!
Dit geweldige bedrag is mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die het gehele jaar bereid zijn geweest om acties te voeren en de sponsoren die met geld en andere middelen ons team hebben gesteund.

Daarvoor onze geweldige waardering en dank; en hopen ook weer komende tijd op jullie te kunnen rekenen.


Route 2022 met succes afgelegd!

Op deze interactieve map zie je onze route, samen met de aangegeven wissel- en rustpunten (kunnen nog wijzigen). Zo kun je ons overal komen aanmoedigen!

 

Klik op een locatie, vervolgens op "Navigeer naar" en Google Maps brengt je naar ons toe:

  • Blauwe lijn: lopers route
  • Paarse busjes: startlocaties busje 1
  • Rode busjes: startlocaties busje 2
  • Groene tenten: basiskampen (licht groen zijn alternatieven)
  • Geel hartje: gepasseerd station

 

Tot langs de route! :D 


Nieuw basiskamp

Dit jaar is de basis van ons kamp een geheel ingerichte container met keuken, stapelbedden en toilet, beschikbaar gesteld door team ECT.

Met behulp van transport bedrijf van der Mark kunnen we hem ook verplaatsen. Zij regelden geheel belangeloos een vrachtwagen met opleggen! 

De komende dagen wordt de container schoongemaakt en volgeladen met allerlei lekkers. 

We zijn er (bijna) klaar voor! Nog 2 nachtjes slapen.

 

 

TESTLOOP 2022

Zondag 15 mei was het weer zo ver: de testloop voor de Roparun. Omdat de Roparun van 2022 in Nederland blijft is een deel van de route nieuw. In dit nieuwe stuk zit een groot deel run-bike-run. Het leek de teamcaptain verstandig om dit stukje van de route eens te verkennen. Het werd het stuk tussen Tilburg en Roosendaal. Over een afstand van bijna 50 km zijn de benen van de fietsers en de lopers weer even getest. Uiteraard was ook de catering van de partij en was er na afloop koffie, thee en een heerlijk zelfgebakken cake.  

Nog een laatste vergadering op 23 mei en het team is helemaal klaar voor de Roparun op 4-5-6 juni.

We're back! - 25 maart '22

 

Vrijdag 25 maart was het zo ver, het eerste Back to the '80/'90-feest in de Koningshoeve! 

En een feest was het! Even leek Corona toch weer roet in het eten te gooien. Gelukkig last minute nog een vervangende feestband kunnen vinden genaamd: Jukebox. 

Samen met DJ Dennis en bijna 400 mensen hebben we een mooie avond gehad en kon iedereen weer even los op de dansvloer.

 

We zijn blij met zo een grote opkomst en daarmee opbrengst voor het goede doel.

Dit proeft naar meer, dus wellicht tot de volgende keer!  

 


Voorlopige route Roparun 2022 bekend

 

We zijn blij om te weten dat we weer oud vertrouwd door de Hoeksche Waard onze ronde kunnen rennen en finishen op de Coolsingel!

Zo kunnen we al onze fans maar ook sponsoren weer begroeten op 2e Pinksterdag.


Hoeksche Waard runners helpen ook in Rwanda

 

Regelmatig gaat Gertjan naar Rwanda in Afrika om daar advies te geven aan aardappeltelers. Via hulporganisatie Agriterra worden boeren, boekhouders en financieel specialisten naar ontwikkelingslanden gestuurd om daar de boeren coöperaties te helpen professioneler te worden en beter te presteren. Met eenvoudige adviezen brengen we daar onze kennis en maken we al het verschil.

Ieder bezoek neemt Gertjan overbodige nog goede sportkleding van ons team mee om daar uit te delen. Wij hebben vaak om de zoveel jaar nieuwe shirts in verband met wisselende sponsoren en zo krijgt alles toe een mooie bestemming. 


Kerstpostactie brengt €50.000,- op

 

In de decemberweken voorafgaand aan de kerstdagen hebben weer ruim 250 vrijwilligers kerstpost rond gebracht in de Hoeksche waard.

Mede door de extra "kerstkaarten" van de gemeente Hoeksche Waard hebben we weer een grote opbrengt kunnen realiseren van 50.000 euro

Om de waardering vanuit de gemeente extra allure bij te zetten werd het aandeel van de gemeente door de Burgermeester Van Hemmen persoonlijk aan de voorzitter van ons team overgedragen.


Slotclip Roparun 2021

 

Slotclip Roparun 2021 gereed. Bekijk de mooie beelden hier.