NIEUWS FLITS - Welkom op onze 2023 Live Blog!


Prachtige doorkomsten 29 mei

Er zijn van die doorkomsten welke je als team bij blijven.

 

Dank jullie wel voor het warme onthaal:

Tilburg - Bergen op Zoom - Numansdorp - Klaaswaal - Oud Beijerland


The Day After

30-05-2023 12:00

De dag erna begint met uitslapen, heel veel koffie en fysiek + digitaal opruimen.

Daarnaast niet vergeten na te genieten van al het moois van afgelopen weekend.


Finish Coolsingel

29-05-2023 16:30

Hoeksche Waard runners gefinisht op de Coolsingel.


Doorkomst Hoeksche Waard

In 1 woord geweldig!!! 

Dit heeft alle support die we onderweg gemist hebben, helemaal goed gemaakt. Hoeksche Waard bedankt! 


Op naar de Hoeksche Waard

29-05-2023 8:30

In Bergen op Zoom heeft bus 1 het stokje weer over genomen van bus 2.

Bus 1 heeft kunnen genieten van onder andere de doorkomst in Ossendrecht. 


Een nachtje doorhalen

29-05-2023 7:00

Inmiddels zijn we in Bergen op Zoom aangekomen om daar nog even een mini basiskamp op te bouwen voor bus 2. Zodat er nog even wat gegeten kan worden. 

Voor jullie nog wat foto's van afgelopen nacht. Doordat we achteraan lopen op het parcours zijn er helaas al een hoop festiviteiten opgeruimd. Toch treffen de lopers ook nog wel eens een feesttent.

Terug in het basiskamp is traditiegetrouw het broodje bal favoriet. Johan opende het bal.


Basiskamp 3

28-05-2023 18:00

We hebben een heerlijk plekje gevonden met een grasveldje. Zodat we lekker de luchtbedden op kunnen blazen en even een dutje kunnen doen in het gras. 

Ook weten onze fans ons te vinden. Super leuk, wat doordat we zo laat gestart zijn, zijn de meeste feestelijkheden onderweg al weer opgeruimd, zoals bijvoorbeeld in Vugt 

De sfeer zit er nog steeds goed in binnen het team en zoals men wel vaker zegt: het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.


Bus 1 onderweg

28-05-2023 16:30

Wat is het warm voor onze lopers vanmiddag. We klagen niet en we hebben nog steeds erg veel lol met elkaar, maar deze etappe kost wel heel veel energie en dit ien we dan ook terug in onze snelheid. 

Maar Bus 2 is er weer helemaal klaar voor om het over te gaan nemen.


Ondertussen in het basiskamp

28-052023 13:00

1 en al gezelligheid en mooi weer.


Wisselpunt 6

28-05-2023 13:30

We zijn al weer op de helft. Klinkt heel fijn, maar we weten ook allemaal dat de komende nacht pittig zal gaan worden.

Omdat we niet bij elke buswissel een camperplaats hebben, moet er na de wissel 20-30 minuten  gereden worden door de busjes naar de camperplaat. Om dit geen verloren slaaptijd te laten zijn, zorgen Fred en Lenie ervoor dat er een extra kratje eten mee gaat. Zo kan het team wat net klaar is met de etappe tijdens het rijdens naar het basiskamp alvast eten. Wanneer ze dan bij het basiskamp aankomen kan er direct gemasseerd worden en kunnen ze gaan rusten/slapen.

Dit zorgt wel voor wat extra druk bij de catering. Voor hen dan ook wel fijn om te weten dat het kratje met warm/koud eten goed overgedragen wordt.


Basiskamp 2

28-05-2023 13:00

Even een indruk van hoe het er een beetje uitziet bij ons basiskamp. Lekker ontspannen en wordt gegeten, gemasseerd en af en toe een dansje gemaakt.

Daarnaast werk Mariska, onder toeziend oog van onze stille kracht Arjan) de site even bij, zodat jullie thuis een beetje op de hoogte blijven.


Bus 2 wissel

28-05-2023 11:30


Bus 2 in actie

28-5-2023 11:00

Inmiddels is bus 2 al weer even onderweg. Piet heeft nog wat energie over, dus doet tussendoor nog even de loopschooloefeningen van de trainert.

Ondertussen worden de masseurs in het basiskamp ook "gebruikt" om wat fruit te snijden. Nu maar hopen dat ze de messen niet per ongeluk gebruiken tijdens het masseren van onze lopers.


Bus 1 in actie

28-05-2023 9:00

Waar bus 1 een mooie etappe loopt in het zonnetje, is het even rustig in het basiskamp. En wat gebeurt er wanneer je lekker in het zonnetje zit met het aggregaat ronkend op de achtergrond?

Bus 2 is net vertrokken uit het basiskamp om zo dadelijk het stokje weer over te nemen van bus 1. Zo kan bus 1 zo dadelijk lekker eten, gemasseerd worden en gaan slapen.


Goedemorgen!

28-05-2023 04:00

Iedereen in het basiskamp en van busje 2 heeft net 2 uurtjes kunnen slapen en zijn weer opgestaan met frisse moed. De volgende wissel gaat er weer aankomen.

Terwijl het al weer licht wordt maken ze zich klaar: een korte massage, een paar broodjes en de verlichting wordt nog even gecheckt. 

Ondertussen wordt het basiskamp ook opgebroken. Dus zit je net even lekker op je stoeltje, wordt je toch weer vriendelijk verzocht om te gaan staan zodat alles weer de trailer in kan. 


Wissel 2

27-05-2023 21:00

Allebei de busjes hebben nu de warming-up gehad van ongeveer 20 km. Bus 1 is inmiddels gestart voor hun eerste lange etappe van 50 km. 


Wissel 1

27-05-2023 19:30

Bus 2 heeft inmiddels bus 1 afgelost en is nu aan het lopen.

Dus op het parcours bevinden zich op dit moment:

Gert-Jan van D (busleider/loper), Piet (busleider/loper), Lia (chauffeur), Anja (fietser), Rick (fietser), Jan V (loper), Danny (loper) en Mariella (loper)

 


Filmpje start 

27-05-2023 18:30

Ja, het is ook weer gelukt om een mooi filmpje te maken van onze start.

Geniet even met ons mee van dit mooie moment. 


Gestart!!!

27-05-2023 17:30

Als je denkt dat alles perfect geregeld is dit jaar, loopt toch altijd alles net weer een beetje anders. Maar we zijn niet voor niets een team, dus met van iedereen een beetje hulp waren alle broodjes, pastasalades weer klaar en de koffiekannen weer vol. Dit laatste werkt alleen als je de koffiekan onder het koffiezetapparaat zet. 

Jullie horen het al: we zijn weer warm gedraaid en inmiddels gestart.

Busje 1: Jan van Bennekom (chauffeur), Nelleke (busleider), Remi (fietser), Gert-Jan V (fietser), Ruben (loper), Adrie (loper), Kasper (loper) en Martin (loper).


Laatste briefing en koolhydraten

27-02-2023 13:00

Nog even het gehele team bij elkaar. Blijft een uitdaging met een team dat uit 23 personen bestaat. Er is er altijd nog wel 1 aan het plassen, douchen of dagdromen.

Wanneer uiteindelijk iedereen bij elkaar zit, worden de laatste dingen doorgesproken en iedereen op scherp gezet.

Afsluitend wordt er natuurlijk weer gegeten: pannenkoeken!

Nu alles inpakken en opruimen om, om 13:30 te vertrekken richting het startterein. 


The Day after

27-05-2023 9:00

Na de roast + bijpassend liedje voor de nieuwe leden van Gert-Jan gingen we door met de muziekronde. Om iedereen wat beter te leren kennen mocht iedereen zijn favoriete liedje onthullen. De meest uiteenlopende muziek werd er gedraaid; de vogeltjesdans, Abba, de Staat, Dorris tot Iron Maden.

En nu iedereen weer fris en fruitig opgestaan en aan het ontbijt.

De "directeuren" bekijken nog even de route en maken alvast een planningen. Het vermoeden is dat we richting Rotterdam gaan. Al dan niet met een kleine omweg. 


BBQ

26-05-2023 20:30

Inmiddels is iedereen gesetteld en vinken we de volgende jaarlijkse traditie van het hw-runners team af: de bbq en de speach/roast van Gert-Jan


Team-building

26-05-2023 18:00

Als een gesmeerde machine werden alle tassen overgeladen naar de busjes om zo in keer met elkaar naar de camping te kunnen. 

Misschien had de beloning die daar op ons stond te wachten ook wel iets mee te maken. Proost! 


Koffietijd!

26-05-2023 15:30

Op televisie vandaag de laatste aflevering, dus sluiten wij dit tijdperk af met een taart bij de koffie en thee.

Goed toeven hier in het zonnetje. 


Compleet rood

26-05-2023 13:00

We zijn compleet en allemaal ons rode shirt weer uit de kast gehaald. 

We zijn vertrokken. Op naar camping "het Eibernest" in Eibergen. 


Brood en spelen

26-05-2023 10:30

De dag van vertrek is aangebroken. De etenswaren, die we zo vers mogelijk mee willen nemen, worden opgehaald. 

Dit jaar waren we de andere teams voor en stond onze bestelling keurig voor ons klaar. Bedankt voor de goede service Bakkerij Voordijk

Het barbecuevlees van Ton de Slager voor vanavond staat inmiddels ook in de koeling. 

Het busje is weer opgehaald bij Taxi Hoekschewaard en inmiddels ook gereed voor vertrek. 

Inmiddels ook de busjes en trailer weer netjes bestickerd. Zo zijn onze sponsors ook onderweg weer goed zichtbaar. Bedankt DD-reklame voor de stickers. 

 


Zonder sponsoren geen geslaagde Roparun

25-5-2023 20:20

Ook dit jaar worden wij op vele fronten geholpen. Zonder onze sponsoren is een Roparun niet mogelijk.

Bedankt:

Vakgarage van der Tholen voor het lenen van een uitstekende passagiersbus

Witte boerderij voor de nodige voedzame ondersteuning

Bart en Lia voor de nasi, bami en roerbak

Caravan bedrijf vd Hoek voor de Blue Wonder ;-)

 


Laatste aanpassingen aan het aan ons thuis

25-5-2023 12:00

Door het jaar heen zijn weer enkele verbeteringen van ons tijdelijke thuis bedacht. Dus de dag voor vertrek was het uitgelezen moment om deze "update" uit te voeren. Anders dan de standaard software update van je computer hoef je hier niet op te wachten, je kunt gewoon mee doen!


Ons Roparun huis weer in gereedheid

24-05-2023 15:00

Het inmiddels vertrouwde HW-Runners Roparun onderkomen wordt weer in gereedheid gebracht. Met dank aan Peemantransport wordt deze luxe ingerichte container weer door het land getransporteerd.

Voorzien van keuken, bedden, (gekoelde)opslag en toilet is deze van alle gemakken voorzien. Vorig jaar was dit ook een welkom schuilen tegen de regen, maar dit jaar zien de voorspellingen er beter uit (afkloppen).

Tot langs de route en zijn we dus te herkennen aan de grote oranje container.


Laatste voorbereidingen - lets go!

23-05-2023 14:00u

De laatste dagen voor de Roparun betekenen ook nog de laatste voorbereidingen! Zo wordt het draaiboek geprint (ode aan de Teamcaptain), etenslijsten geprint (complimenten voor de catering), laatste preventieve massage gegeven (hulde voor de masseuse) en een 500km punt stunt voorbereid (ovatie voor de creatieve denker).

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat dit fantastische team Stichting HWRunners voor de 25e keer van start!

Op naar een mooie evenement met een mooie opbrengst - Lets GO!