We zijn Gefinished !

Sponsoren bedankt !

NIEUWS FLITS

Finish roparun 2022

 

We zijn er! De Coolsingel. Gelukkig hadden we ook hier weer regen anders waren we misschien niet gekomen. ;-)

De foto's spreken voor zich. Blij dat we er weer zijn, maar ons ook realiserend voor wie we hier lopen en wie we moeten missen.

De Hwrunners in de grote stad

 

Bij het laatste stukje Roparun is het de bedoeling dat je met het gehele team weer over de finish komt. Dus iedereen die op dat moment niet op de route zit mag met het openbaar vervoer naar de grote stad (voor sommige teamleden voelt dit namelijk wel zo). Gelukkig is er wat "import" binnen het team of teamleden die werken in de big city. 

Dus ook nu is iedereen weer bij het finish-vak geraakt. 

Hoeksche Waard

Genieten voor het hele team. 

Bus 1 on tour

 

De laatste etappe van bus 1 is nu bezig. In een lekker zonnetje met de wind in de rug kunnen zij alvast een beetje gaan genieten van alle gezelligheid onderweg.

 

 

Wisselpunt 10

 

De vermoeidheid begint in het gehele team wat toe te slaan. Wat betekent dat als je even wat kan slapen, iedereen zo diep slaapt dat ontwaken wat moeizamer gaat.

De situatie ontstond dat bus 2 aankwam bij het basiskamp en dat bus 1 nog niet klaar was voor vertrek. Dan lopen er ongeveer 20 mensen rond in de container die zich willen omkleden, eten, slapen, spullen pakken. Ziet er ongeveer hetzelfde uit als de chaos die ontstaat wanneer je een steentje laat vallen op een mierennest.........

Zoals altijd komt alles goed en zo ook hier. Na een klein half uurtje was iedereen van bus 1 weer onderweg (zie foto's) en kon bus 1 zijn rust pakken.

Bus 1 is nu onderweg naar Numansdorp. De verwachting is dat we tussen 9:30 en 10:00 hier zullen wisselen en beginnen met de laatste etappe door de Hoeksche Waard richting de Coolsingel. 

Nacht 2

 

De nacht is weer voorbij en zelfs het zonnetje schijnt hier in Bergen op Zoom. 

Hier nog wat foto's van de nachtwissel in bij Etten-Leur. Gelukkig was het weer droog en bleek bus 1 bij aankomst helemaal niet zo veel regen gehad te hebben onderweg in tegenstelling tot de liters water die het basiskamp nog te verduren heeft gekregen.

Nadat iedereen weer voorzien was van eten en schone kleren is iedereen zijn bedje in gedoken voor nog een paar uurtjes slaap.

Doorkomsten Brabant

 

Bus 2 kwam bij hun sessie in de nacht door de gezellige versierde  dorpen als Ossendrecht en Hoogerheide. Blijft een feestje en een oppepper om hier in het donker doorheen te lopen. Doet de pijn van de stijve spieren wat verlichten.

Regen update 2

 

Het regent nog steeds, maar de sfeer zit er nog goed in. Met de lopers gaat het goed. Ze spieren zijn hier en daar wat stijf, maar echte blessures zijn er gelukkig niet. De regen maakt koud en hongerig, dus de catering moet flink aan de bak en de voedselvoorraad slinkt hard. Met het hele team wordt er steeds goed gekeken hoe er zo veel mogelijk rust gepakt kan worden. Voor nu betekent dit dat we ook hier een basiskamp gaan overslaan. Zo kan busje 2 wat langer opwarmen en rusten.

 

Bus 2 werd bij terugkomst bij hert basiskamp onthaald door dansende cheerleaders met fluorescerende hesjes, waren er singels van wc-papier en dat alles op de muziek van Mart Hoogkamer: Ik ga zwemmen in de Bacardi Lemon.

Hoe nat je dan ook binnen stapt in de container, het is direct even een feestje.

 

Sinds dit jaar worden de plastic flesjes apart ingezameld. Nu wordt dit nog niet door iedereen begrepen en wordt er ook ander afval in de zak gestopt tot frustratie van Fred. Oplossing is ook hier weer een kartonnetje en wat toezicht.

 

En voor Sylvain: de Waardenburg en de Jong-traditie is in ere gehouden. Dit keer Picobello b.v. 

Regen update

 

Het regent helaas nog steeds pijpenstelen hier op het basiskamp. 

De lopers van bus 1 hebben ondanks de regen een goede etappe achter de rug. Goed gegeten, gemasseerd en nu lekker opwarmen in de slaapzakken.

We krijgen hier via de app vrolijke  muziektips door van bus 2: "ik ga zwemmen in de Bacardi lemon" bijvoorbeeld. 

In de container blijven we naar de horizon speuren naar de opklaringen. Helaas nog niet gevonden. Hierbinnen is nog even niemand gevonden die even naar buiten wil om een foto te maken van de vrachtwagenparkeerplaats bij Waalwijk, waar we nu op staan. Die volgt dus later........of niet. :-) 

Basiskamp 5

 

Omdat de chauffeur van de vrachtwagen zijn verplichte rust moest pakken konden we niet op tijd vertrekken. We hebben toen besloten om basiskamp 4 over te slaan. Betekent dat de busjes wat verder moesten rijden naar de wisselplaatsen.

Vlak voor ons vertrek van basiskamp 3 is het gaan regenen en dit is tot nu (15:00) nog niet gestopt.

Inmiddels heeft buswissel 7 plaatsgevonden en is bus 1 op weg naar het basiskamp.

Als de lopers dit willen, kunnen ze nu wel douchen (koud) en ook duurt het niet lang meer voordat het zwembad af is.

We blijven positief! 

Bus 2 onderweg

 

Bus 2 is bezig met hun derde etappe. De sfeer zit er nog goed in. Onderweg is er tijd om nieuwe vriendjes te maken waarmee je dan met je startnummers weer kwartet, memory of mastermind kan spelen. Ook was er een 1-2-tje met team 2 en kon het noodnummer 1-1-2 gemaakt worden. Kortom bus 2 vermaakt zich wel: zelfs met een autoraam ertussen kan je lol hebben.

Basiskamp 3

 

Nog even een sfeerimpressie van basiskamp 3:

Bus 1 even op 1 oor en de rest zorgt ervoor dat het eten weer in hapklare brokken klaar staat.

Momenteel hebben we fruitsalade, gesneden paprika, wortels en tomaat in de aanbieding. Een fijne afwisseling naast de macaroni, nasi, bami, pastasalades, broodjes kaas en rookworst.

Buswissel 4 - 5

 

Het is weer licht! Altijd fijn dat na een nacht ook weer de zon gaat schijnen.

Afgelopen nacht rond kwart voor 2 en zo net om rond half 7 is er weer gewisseld. 

Geen spannende verhalen, want voor 2 uur lang lag iedereen op 1 oor. 

Toch was er nog iemand die nog wat mooie kiekjes heeft kunnen schieten voor onze volgers.

Basiskamp 2

 

De strategie hebben we even omgegooid. De container ging vooruit om alvast kamp 2 op te zetten. De catering zorgde dat alle maaltijden koud en/of warm gereed stonden. Zo kon er door bus 1 direct verplaatst worden naar het kamp en werd de rusttijd weer een beetje langer. Betekenden dan dus wel dat er al rijdend gegeten werd, wat dan weer gezellige plaatjes voor jullie opleverde, net als de mooie luchten onderweg. Al denk ik niet dat ze daar tijdens het eten nog oog voor hadden.

Inmiddels is het donker en stil (op het aggregaat na). Ondanks dat wij geen hand voor ogen kunnen zien, wordt hier wel alles vastgelegd op camera's. Wanneer je even achter een container gaat zitten, is de beveiliging er binnen het kwartier! Welkom in Nederland

Buswissel 3

 

Om ongeveer kwart voor 10 vanavond vond wissel 3 plaats. Altijd weer even zoeken of de wissel aan het begin of aan het einde van de straat is, maar ook hier vonden we elkaar weer. Volgens bus 1 was het 500 meter te ver. Bus 2 hield wijselijk zijn mond. 

Buswissel 2 en basiskamp 1

 

Om een uur of 5 was ook de korte sessie voor bus 2 klaar en konden ze naar het eerste basiskamp om zich te laten masseren, wat te eten en te slapen. Dit alles nog heerlijk in het zonnetje in een steeds aangenamere temperatuur.

De verwachting is dat bus 1 rond half 10 hier weer zal zijn om te wisselen.

Buswissel 1

 

Bus 1 is klaar met de eerste etappe, bus 2 is inmiddels al weer onderweg.

Voor bus 1 even tijd om te relaxen in het gras en de schaduw.

Ondertussen is de container gearriveerd bij het eerste basiskamp in Wehl. Hier even de tijd om de container te ordenen en alvast de maaltijden voor te bereiden voor al bus 2 dadelijk weer aankomt.

Film start team

We zijn los

 

We zijn gestart. Precies om 14:00 uur klonk voor ons het startschot. Altijd weer een feestje met de dames en heren van de organisaties. Met de beats van de DJ konden we gelijk de spieren even opwarmen. Al gaat dit ook wel weer gemakkelijk met de temperaturen hier.

Danny mag als startloper het spits afbijten voor zijn eerste kilometers.

Bus 1 start met de 1ste etappe van ongeveer 22 km. Vervolgens neemt bus 2 het over met  ook een korte etappe van 22 km om even in te komen. Daarna start het serieuze werk, de etappes van ongeveer 50 km tot op de Coolsingel.

Startterrein op vliegveld Twente

 

Op het startterrein was het direct een drukte van belang. 

Met de container als nieuw basiskamp was het voor iedereen even zoeken naar de juiste weg. Gelukkig hebben we onderweg hier de navigatie voor. ;-) 

Iedereen was druk met de voorbereidingen. Er werden pannenkoeken gegeten, gemasseerd, broodjes gesmeerd, tassen verplaatst en later toch maar weer verplaatst.

Uiteindelijk kwam ook hier alles weer in orde en stond iedereen netjes op tijd weer aan de start. De spanning nam toe, het feestje werd gevierd en de emotie werd gevoeld. We weten ten slotte allemaal waar we dit voor doen.........

Vertrek camping

 

Vlak voor ons vertrek kwamen verschillende familieleden aan om ons uit te zwaaien.

Iedereen werd hartelijk welkom geheten en er kon nog even geknuffeld worden.

Ook nam Jan nog even het woord om nog even officieel afscheid te nemen van Sylvain. Corona heeft ook hierbij wat roet in het eten gegooid. Dat zorgde er ook voor dat er bij het opruimen van de zolder nog een presentje naar voren kwam voor Kasper. Die eigenlijk al eerder zijn 20ste Ropa-run had of toch niet. Tot slot werd Bart  nog uitgeroepen tot de beste startnummer-brenger van de HWrunners. Bart bedankt!

Ah fijn, na alle plichtplegingen was het dan toch echt tijd om te vertrekken naar het startterrein op vliegveld Twente.

Stress

 

Vanmorgen konden we bijna naar de receptie om een AED te halen. 

De teamcaptain was al vroeg uit de veren om zich voor te bereiden en kreeg de schrik van zijn leven: de startnummers lagen nog op het aanrecht in de keuken!

Er werden wat mensen uit hun bed gebeld en inmiddels zijn ook de startnummers onderweg naar het oosten van het land. De kartonnen nummers kunnen de prullenbak in.

Zoals Gertjan gisteren nog heel relaxed zittend op de bank zei: als het goed gaat, heb ik het goed geregeld, als het mis gaat, kan ik er niets aan doen.

Goedemorgen!

 

Daar zijn we weer. Na een heerlijk nachtje slapen zitten we inmiddels aan een overheerlijk ontbijt. De spanning begint al een beetje op te lopen en de laatste dingen worden in gereedheid gebracht. 

Om 10:30 vetrekken we richting het startterrein

Barbecue

 

Om de catering nog even een beetje te sparen, werd de barbecue vandaag "bediend" door onze chauffeurs. Bedankt mannen!

Jubilarissen

 

De avond voor de start van de Ropa-run  worden ook altijd weer even de jubilarissen in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn het er 6 en die kregen allemaal een beker met een persoonlijke noot:

Remie 10 jaar "koelbloedig"

Wim 15 jaar "praatje pot"

Mariska 15 jaar "gouden handjes"

Maurice 15 jaar "krentenbol"

Frans 15 jaar (online) "blijven lopen"

Kasper 20 jaar "nooit uitgeteld"

SPonsor Bakkerij Voordijk

 

Vanmorgen bij het brood halen ging het even mis. Onze bestelling was meegegaan met een ander Roparun team. 

De medewerkers van Voordijk hebben alles in het werk gesteld om toch onze bestelling mee te kunnen geven. 

Super fijn dat jullie onze sponsor zijn en weer voorzien zijn van brood en taart dit weekend.

We denken wel dat het andere team een uitdaging heeft om alles op te krijgen dit weekend. ;-) 

Vertrek Oud-Beijerland

 

En vertrokken zijn we! De vrachtwagen met de container en 2 busjes zijn om half 2 vanmiddag vertrokken uit Oud-Beijerland. Omdat 1 van de taxibusjes van Taxi Hoeksche Waard vandaag nog volop gebruikt werd voor schoolritten, vertrok er 1 bus om 4 uur. Met onderweg een tussenstop bij Elst, zijn we inmiddels gearriveerd op de camping in Eibergen. Hier wordt nu alles in gereedheid gebracht voor de traditionele barbecue.