NIEUWS FLITS - Welkom op onze 2024 Live Blog!


Roparun 2024 eindfeest en opbrengst

Een paar weken na de Roparun wordt traditie getrouw de top 3 teamopbrengsten en totaalopbrengst bekend gemaakt. Gister avond was het zover en was iedereen welkom in het Maasgebouw De Kuip waar een heerlijke feeststemming hing.

HW Runners zijn uiteindelijk 3e geworden met een teamopbrengst van €64.122,27. Wij zijn super trots op het team en alle mensen en sponsoren die hier aan hebben bijgedragen!

Als kers op de taart bleek dit jaar totaal €4.329.895,48 te zijn opgehaald voor dit mooi en belangrijk doel.


Prestatie eindigt in feest

20-05-2024 16:30

Na een tocht door Frankrijk, België en Nederland eindigt dit jaar de Roparun wederom in een feest. Hoewel onze opbrengst en die van de Roparun nog bekend moet worden, is het veilig thuis komen al een feest waard. Graag delen wij ons gevoel en blijdschap en hierbij verschillende beelden van het feest en finish op de Coolsingel!

Dit feestje is niet voor het team alleen. Ook voor onze sponsoren, vrijwilligers en familie en vrienden die dit allemaal wederom mogelijk hebben gemaakt.

Met veel dankbaarheid kijken wij terug op afgelopen jaar.
En na wat opruimen en een nachtje goed slapen, weer uit naar de volgende.

 


Motivatie

20-05-2024 11:30

Soms wordt je ineens geconfronteerd met waar we het allemaal voor doen. Bij het onthaal in Oud-Beijerland door familie, vrienden en sponsoren, kregen we hier een mooi praktisch voorbeeld van.

Het was een emotioneel moment voor de Hospice Hoeksche Waard toen tijdens de Roparun duidelijk werd dat er ruim €160.000,- opgehaald is door meerdere teams, waaronder ook door de HWRunners. Het geld zal gaan naar een tuin en een stilteruimte bij de hospice.

Volgens een geëmotioneerd bestuurslid van de hospice is dit een 'droom die uitkomt': "Dit is zo geweldig. Op deze manier kunnen mensen die in de laatste fase van hun leven zitten heerlijk genieten van de zonnestralen, samen met hun familie.". De stichting hoopt de tuin eind dit jaar aangelegd te hebben.


Op je 70e nog een Roparun

25 jaar Roparun en op je 70e de laatste uit lopen. Een prestatie die ook is opgepakt door de Roparun organisatie, hierbij het interview met Jan Vermeulen.

Quote: "Jan Vermeulen zet zich al vanaf 1999 in voor de Roparun. Hij doet mee met team Hoeksche Waardrunners. En dat team gaat hij echt wel missen als hij stopt. Jan: "Ik moet een keer stoppen. Voordat het te laat is. Dat wil ik niet. Nu kan ik het nog doen en dan kan ik het op een goede manier afsluiten."

Hij (en samen met hem de rest van het team) probeert zo naast zijn dagelijks leven, een belangrijk steentje bij te dragen aan onze maatschappij.
Wij zijn als team en stichting natuurlijk trots om zo een persoon in ons midden te hebben.


wisselpunt 9

20-05-2024 06:05

Wisselpunt 9 alweer! Het gaat nu echt opschieten, de doorkomst in Ossendrecht is altijd weer een feestje. Het team is vermoeid, maar dat is ook logisch na deze lange en vooral koude nacht. Nu een wel verdiende rust, een lekker broodje bal en op naar de Hoeksche Waard.


Basiskamp 4

20-05-2024 00:45

De truck is op zin laatste basiskamp aangekomen in Bergen op Zoom. Voor de laatste keer deze run wordt het kamp uitgestald. Traditiegetrouw is dit ook de stop van het broodje gehaktbal, wat bij iedereen uit het team altijd goed in de smaak valt. We kunnen de Hoeksche Waard al ruiken, tot snel!


wisselpunt 8

20-05-2024 01:20

Weer terug op Nederlandse bodem! De wissel heeft plaats gevonden in Breda en het team vervolgt zijn weg richting Ossendrecht. De sfeer zit er bij team A goed in! er staat voor dit team een nachtrun op de planning, wat zeker in de 2e nacht wat extra vermoeidheid met zich mee brengt. Maar, alle vertrouwen in een goede en snelle afloop.


Wisselpunt 7

19-05-2024 20:15

De laatste wissel voordat we de Nederlandse grens over gaan! Nog wel een pittige tocht langs en door het centrum van Antwerpen. Hier kwamen de lopers verschillende obstakels tegen. Zo waren de stoplichten ons niet goedgezind en zijn de roltrappen geen overbodige luxe. Op naar Nederland!


wisselpunt 6

19-05-2024 15:00

De 6e wissel van deze roparun alweer, dat betekend dat we richting de helft van deze editie gaan! Onderweg komen we onder andere door Zele, een plaatsje waar de Roparun afgelopen jaren veel door heen is gekomen. Ook nu weer een groot feest! Tijdens de rit is het ook noodzakelijk, waar het kan, deze blog up to date te maken. Valentijn had in de bus tijd om dit te regelen.


Basiskamp 3

19-05-2024 12:00

Inmiddels is de truck op het 3e basiskamp aangekomen. Een welkome verrassing hier was dat de ambulance en brandweer dienst ons de mogelijkheid gaf tot hun faciliteiten. Voor degene die het wilde, kon er hier even opgefrist worden door middel van een douche. Ook onze chauffeurs Arie en Ben konden even genieten van hun welverdiende rust.


Wisselpunt 5

19-05-2024 10:20

Het 5e wisselpunten hebben we behaald! Lang het steunpunt van de Roparun kregen we wat lekkers voor onderweg, chocoladebroodjes en croissants! Dit zal door de lopers en door de fietsers zeker worden gewaardeerd.


Basiskamp 2

19-05-2024 07:00 

Inmiddels is de vrachtwagen met ons huisje aangekomen bij het tweede basiskamp. Deze keer staan we in Aalst. Spullen weer uitladen en wachten op de teams. De moed zit er goed in, we zien nog veel lachende gezichten en met het humeur is helemaal niets mis!


wisselpunt 4

19-05-2024 05:45

En wederom een wissel van het team! Inmiddels zijn de nachtelijke uren weer voorbij en gaan we richting het daglicht, de eerste nacht is achter de rug. Met nog steeds een goed tempo stappen we door richting het westen van Brussel en het oosten van Gent. 


WIsselpunt 3

19-05-2024 01:30

De eerste lange shift van team A zit er weer op! In het holst van de Franse nacht wordt het team weer afgelost door team B. Het tempo zit er door de lopers en fietsers goed in, het is voor het basiskamp soms even rennen en vliegen om er voor te zorgen dat de teams goed verzorgd kunnen worden. Ook hebben we Frankrijk net na deze wissel weer verlaten. Benieuwd waar we nu zijn? Zie de live tracker bovenaan de site, of volg team 001 op roparunlive.nl


WIsselpunt 2

18-05-2024 21:15

Ook het tweede wisselpunt is gehaald. Team A lost team B weer af. De eerste 2 shifts zitten er op. Team A gaat nu beginnen aan de eerste lange run van 48,9 kilometer.


basiskamp 1

18-05-2024

Inmiddels zijn de lopers lekker onderweg, dat betekend dat de vrachtwagen inclusief catering en masseur vertrekken richting het eerste basiskamp. Op het basiskamp verwelkomen wij de teams, die daar kunnen eten, verzorgd kunnen worden en kunnen slapen. Het basiskamp blijft hier een tijdje staan. Wanneer de teams weer verder onderweg zijn, verplaatst het basiskamp naar het volgende punt. 

Nu is het wachten op de teams die hier aankomen!


Wisselpunt 1

18-05-2024 19:30

De eerste wissel heeft plaats gevonden. Team A is afgelost door Team B! Benieuwd wie er in welk team zit? Check dan de blogs VOORSTELLEN even! Na het wisselpunt is team A doorgereden naar het volgende wisselpunt. Zij nemen team B dan weer over en vervolgen hun route. Geweldige plaatjes van de Franse omgeving, maar ook zeker van onze lopers en fietsers.


we zijn gestart!!!

18-05-2024 17:20

Eindelijk zijn we dan klokslag 17:20 uur gestart! We hebben er even op moeten wachten, maar wat is het fijn weer onderweg te zijn! We gaan er met iedereen, elk teamlid een hele mooie run van maken. Ook een hele speciale run dit jaar, want voor Jan V gaat dit zijn laatste Roparun zijn. Tot op de Coolsingel!


Even voorstellen

18-05-2024 17:00

Graag stellen wij aan jullie voor, Team B.

Lopers; Ruben, Danny, Mariëlla, Wouter

Fietsers; Gertjan, Mariska

Chauffeur; Astrid

Navigator; Nelleke

Masseur; Valentijn

Catering; Fred en Lenie


even voorstellen

18-05-2024 17:00

Graag stellen wij aan jullie voor, Team A. 

Lopers; Jan V, Jan B, Kasper, Piet, Niels.

Fietsers; Rik, Anja

Chauffeur; Fleur

Navigator; Gertjan

Masseur; Aart

Catering; Fred en Lenie


L'Arrive!

18-05-2024 12:00

Daar zijn we dan, de aankomst op de startlocatie! Een drukte van jewelste met heel veel andere teams. Voor nu, tijd voor pannenkoeken, massages en het gereed maken van het team. Tot bij de start, om 17:20 uur!


Goedemorgen!

18-05-2024 09:00

Eindelijk! De ochtend van de start van de roparun! Waar we met z'n alle weer een jaar hard voor gewerkt hebben, gaat vanmiddag om 17:20 weer beginnen. Vanochtend een heerlijk ontbijt gehad, met echt alles er op en er aan! Na het ontbijt een laatste briefing van onze teamcaptain Peter en vertrokken richting het startpunt. Circuit La Clef des Champs Clastres we komen er aan!


barbecue

17-05-2024 20:00 

Traditiegetrouw is er ook dit jaar weer een overheerlijke barbecue met allerlei verschillende soorten vlees van onze sponsor Het Land van Wale. Hiervoor heel erg bedankt namens ons allemaal! De lekkernijen zijn bij alle teamleden goed in de smaak gevallen en we gingen ook met een gevuld buikje richting ons bed. De laatste nacht voor de start, het begint bij iedereen te kriebelen! Op tijd naar bed en tot morgen!


Aankomst hotel

17-05-2024 18:30

Na de ene file uit te rijden en de volgende file weer in zijn we na een goede 6 uur aangekomen bij onze overnachting! Wat een luxe hier onze laatste nacht voor de start van de Roparun te mogen verblijven. Als we morgen niet fris en fruitig wakker worden, zal dat niet aan de voorzieningen van vannacht liggen.


KOffiepauze

17-05-2024 15:30

Na een ritje tot aan de Frans - Belgische grens is het uiteraard weer tijd om even de benen te strekken. Dit onder het genot van een kop koffie, thee of chocomel. En natuurlijk niet te vergeten, de overheerlijke taart van onze sponsor Bakkerij Voordijk, waarvoor dank!


Klaar voor vertrek!

17-05-2024 12:15

Vanochtend met z'n alle de laatste voorbereidingen getroffen. Geweldig om te zien dat iedereen even zijn of haar handen uit de mouwen steekt om de laatste dingen met elkaar te regelen. Om 12:15 uur zijn we vetrokken richting Caudry, om vervolgens morgen de laatste kilometers te maken richting de startlocatie Circuit La Clef des Champs Clastres! Wij hebben er enorm veel zin in!!


Dag voor vertrek: eten!

16-5-2024 21:09
Roparunnen maakt hongerig. De meeste voorbereidingen van deze dag is dus alle diners te voorbereiden. Boodschappenkarren (credits voor de Witte boerderij / Nettorama) vol voor 2 dozijn aan personen en daarbij dan nog pannenkoeken en gehakballen. Brood en vlees voor de BBQ volgt morgen ochtend.

Daarnaast worden nog de laatste trainingskilometers gefietst en onze "mobile home" ingericht.


SUCCES!

16-5-2024 09:20

Verschillende Bekende Nederlanders steken de deelnemers van de Roparun een hart onder de riem met een succeswens voor de drieëndertigste editie van de Roparun!

 

En zo dus ook ons team :D 


Laatste voorbereidingen

15-5-2024 23:00

Gister liepen Kasper, Wouter en Mariella een van hun laatste trainingsrondjes als voorbereiding op de Roparun.

Fietser Mariska is al het eten aan het maken voor haar en der partner Ruben die meeloopt voor tijdens de Roparun

en Piet… Piet heeft zijn laatste hardlooptraining al gedaan en is zijn tas al aan het inpakken. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen

Ondertussen helpt onze Teamcaptain Peter iedereen er aan herinneren dat iedereen zijn of haar paspoort niet moet vergeten nee te nemen want ja… we gaan eindelijk na 5 jaar weer vanuit Frankrijk met de Roparun oftewel we gaan de grens over!

 

En vandaag liep Ruben zijn laatste trainingskilometers door de stromende regen al stampend in de plassen.

Fietser Anja is daar nu wel heel goed op voorbereid. Zij heeft haar regenpak al ingepakt bij haar fiets. Al hoopt ze wel dat hem niet nodig gaat hebben tijdens de Roparun

Teamcaptain Peter zat vandaag droog lekker binnen de laatste V4 kaarten aan het instakeren op onze Garmins

Loper Wouter zette alvast zijn legale “doping” klaar wat hem tijdens de Roparun op de been moet houden

En buschauffeuze Astrid maakte een 12,5 durende playlist op Spotify om af te luisteren… als dat maar goed gaat.


De voorbereidingen

14-05-2024 18:00

Het is zover we mogen ons eindelijk echt gaan voorbereiden op de Roparun zelf. We laten de acties even voor wat ze zijn en richten ons nu op de loop van Frankrijk naar Rotterdam.

 

Gisteren hebben Arie en Gertjan "ons huis" voor komend weekend opgehaald op de Maasvlakte. Hierbij werd hun geduld wat op de proef gesteld. Wel konden ze beginnen me het uitwisselen van sterke verhalen uitwisselen en de basiskampen in gedachten alvast inrichten.